Trösten är nära...

Om man blir portad från en mässa så blir man ju lite ledsen och indignerad.
Min pappa gjorde dock sitt bästa för att muntra upp mig.
Vi drog till MacDonals.Snabbt och lätt blir man både mätt och glad. Dessutom fick man balloonger. Jag lyckades hämta en bukett med 9 ballonger innan pappa märkte att de andra gästerna på restaurangen skrattade åt mitt tilltag. Han satte raskt tillbaka 8 av dom....

Nu har jag EN röd MacDonalds ballong...

Utkörd från Formex

Även om man är liten kan man ju vara intresserad av design och inredning. Jag är det.
Idag gick Pappa och jag gå på Formex mässan.
Allt gick bra till en början när vi besökte Lottas monter.Sedan hamnade vi hos en dansk som hade massor av leksaker. Efter en stund blev han lite irriterad och tyckte inte alls att jag hade dekorerat hans grejer som han ville ha det...Pappa fattade vinken och vi gick därifrån...
Till utställningsmontern vid entrén. Där kände jag mig hemma eftersom de byggt en pool.Men det var då det började gå illa. En sträng tant kom och skällde på Pappa att jag gick lös. Det var strängeligen förbjudet. Så antingen satt jag mig fastsurrad i min vagn eller också ville hon att vi gick hem...

Jag blev skitsur på henne och ville inte alls sätta mig fastspänd i vagnen (även om det är en McLaren).Årets Formexmässa besök blev ganska exakt 53 minuter långt...

Ercca

Hälsade på min lill-kusin häromdagen.
Jag tror att han tycker det är kul att få ungås lite med mig.
Vi är ju lite mer jämnåriga än de andra - de stora kusinerna!Jag visade lite hur min mobiltelefon funkar och hur en zebra ser ut.
Jag tror han blev lite imponerad.

Nyköping 25ers

San Fransisco 49ers känner man ju till.  
Min Farmor har ett tant-kompis gäng - de är Nyköping 25ers. Det är liksom lite värre!
De "hänger" alltid.
De spelar kort. Fixar käk. Dricker vin, ser TV och snackar, snackar, snackar!
Ibland gör de utflykter. Då stuvar Farmor in dom i sin bil, sen bär det iväg.Ibland får jag vara med. Det är häftigt. För trots att de är lite till åren är de väldigt snälla.

Här sitter de hemma hos Margit.
Fr.v Mary, Farmor, jag, Maybritt och Margit.

Go Farmor Go!

Tant-tur

Jag connectar bra med min Farmor. Senast var vi ute på tur. Hon har fått en Rullator. Hon tycker att det är ganska skämmigt, men nu på vintern när det är halt smyger hon ut med den ibland.
Senast så var hennes tant-kompis Maybritt på besök så då tog vi en promenad, i full fart!
Titta så glad Farmor ser ut när hon får "raca" med mig på pakethållaren. Lite "busigt"! Tur att Maybritt håller i mig. Själv blir man ju lite orolig.Speciellt när det går nerför och fort som 17. Då är man nära att ramla av...
Men jag klarade mig ... den här gången!

Hajsan

En dag var vi till Djurgår'n. Ja, inte hockeylaget alltså, utan till den riktiga Djurgår'n. Det där som är en ö i Stockholm. Där besökte vi ett fisk ställe. Jag hade med mig min kompis Spindelmannen. Vi kröp in i en liten gång och ovanför oss simmade HAJJAR! Läskigt!Men efter en lång stund vid hajbassängen så hamnade vi hos Nemo. Han gömde sig hos havsanemonerna. I samma kar simmade även Doris. Häftigt att se dom på riktigt. Jag har alltid trott att det var påhittade data animationer...

   

Till slut blev det lite mycket fiskar, så jag hamnade i fiket och drack saft. Men då blev min kompis badsugen. Eller också blev han inspirerad av hajjen? Han hoppade rätt ner i saften.Han är tokigt han - Spindelmannen!

Mitt val

Idag fick jag välja middag helt själv. Pappa rabblade alla halvfabrikats-barnrätter vi hade hemma; pannkakor, raggmunk, blodpudding, Pyttipanna, fiskpinnar, laxkotletter, pizza, korvomos! Nej, nej, nej och åter nej!Men till slut blev det rätt, när han äntligen sa Hamburgare. Det blev en njutningsfull middag!

Kanelbulleochmjölkdagen

Häromsistens hade jag ett litet eget party och firade Kanelbulleochmjölkdagen.
Det är väldigt få som firar den...
Troligtvis bara jag. Men å andra sidan firar jag den lite då och då.
Den lite mer snåla varianten som bara heter Kanelbullens Dag firas ju annars den 4 oktober.

     

Man blir rätt nöjd och lite däst efter en halvkilos bulle.och ett stort glas mjölk.


Isbjörnsfötter

I somras var mamma & pappa på Spetsbergen. Pappa berättade att de jagade isbjörn. Jag har fått isbjörnens framfötter. Visst är de fina. De är jättesköna att ha som tofflor.Men jag törs knappt berätta det här. Det finns en nästan militant vegan i vår "nästan" släkt. Man törs knappt berätta om Isbjörnsfötterna, Kaninmössan eller Sälvästen. För att inte nämna Ålskinnsbrallorna....

Nyår 2010

Har ju glömt att redovisa nyårsfesten.
Jag korkade upp redan på eftermiddagen! Mamma, pappa och jag tog en skål i lugn och ro innan gästerna kom. Mamma dukade jättefint och pappa fixade mat!

     

Sen, efter middagen, när klockan började närma sig 12-slaget gick vi ut. Jag satt på altantrappan och tittade när pappa sköt raketer.De vuxna var helt galna i snön... Sedan skulle alla krama mig.

      

Gästerna drack champis utomhus och såg jätteglada ut. Per & Merja var glada. Totte & Susanne var glada. Mamma & Pappa var glada. Tommy & Anna fastnade inte på kort! ?

      

Efter 12-slaget var det dags för underhållning med "Me on the table..."
Gjorde en bejublad imitation av Gene Simmons (fast utan smink).Så var 2011 infirat. Jag hoppas och tror på det här året. Det ett typiskt Gustav-år.
Enligt det Kinesiska horoskopet går vi från Oxens år över till Tigerns år den 14 februari.
Själv är jag född under Råttans år. Det känns helt rätt när man ser vad Råttan står för...

Den kinesiska mytologin betecknar Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Råttors svaghet är ofta direkt beroende av deras stora nyfikenhet och vilja att utforska allt omkring sig.
Deras äventyrlighet leder ofta till snabba affärer och stora risker. Råttor anses vara mycket vältaliga och talangfulla inom diverse områden, men saker i deras närhet sker ofta för fort och med liten eftertanke.

Det är jag det....

Review of the year 2010

Med lite retroperspektiv på året som gått känns det viktigt att göra en återblick och lite kontemplation över 2010.
Faktum är att jag faktiskt ökat på min ålder och erfarenhetsbank med drygt 67%. Det kan man inte säga om många i min närhet!

Året började med en riktig "Vargavinter". På nyårsaftonen var vi på fest hos Liza och Jonas. Där började året med raketer. Jag fick lite smak för partys då. Mycket folk, dans och godis. Helt i min smak. Här njuter Maria, mamma och jag av fyrverkerierna.


Vintern fortsatte och vi for till Hemavan. Premiär för skidåkning. Men det gick sådär på egen hand.
Det här året går det nog bättre. Samtidigt fortsatte vintern här nere i Stockholm. Pappa blev galen varje gång snöplogen kom och fyllde vår uppfart med snö så han var tvungen att skotta jättemycket. Mitt i all vinter skulle vi åka till Åland med en jättestor båt. Vi kom bara till Ljusterö för all is. Men det var ok ändå.


         
.
Sedan kom äntligen våren. Vi tjuvstartade genom att ta en tur ner till båten i Grekland. Det var som vanligt urmysigt. Denna gång var Björn med... Då blir ju livet så mycket mysigare. Vår båt är hur bra som helst. Tänk att ha en lite sommarstuga nere i Medelhavet att åka till när som helst.

 

Sedan kom sommaren och pappa drog igång poolen. Jag var några dagar på Vålarö hos Janne och Inger. Pappa säger att det skall bli en tradition... 
Som vanligt en tur till Mormor & Morfar i Blekinge. Där träffade jag min gammel-farmor igen, som är 93 år.


          

Sedan blev det segling igen... Spetses, Egina, Hydra, Leonhidion, Poros - underbart!

     

Vi hann även med EN tur med våran hemma-båt. Som vanligt åkte vi bort till Stäkstugan och tog en tur i kanalen upp till Sibbofjärden.Efter sommar kommer höst. Eftersom vi fixat till tomten under sommaren så var det skötsel och finputsning under hösten. Klippa gräs är ett tufft jobb. Jag längtar tills pappa köper den där självgående apparaten... Kratta löv är också jobbigt! Kommunen ringde också och skällde på oss för att vi lagt lite för mycket löv och grenar utanför tomten. Så det blev en riktigt röj-dag. Då var Farmor här och lekte med mig.
Sen blev det Halloweeen - jag gjorde succé på Dagis som otäck häxa.

     

Även i år blev det en rekortidig vinter med massor av snö.

   

Helt ok egentligen, men det får mig att fundera på framtiden. Skall man egentligen bo i ett land där det egentligen är obeboligt halva året. Jag får ta mig en funderar på det de närmaste 20 åren...

Julen firade vi med hela tjocka släkten, så när som några som valde bort oss. Men det var helt underbart nere hos Anders och Helen. Som vanligt blev det en vinterpromenad på Juldagen med korvgrillning. Mys på hög nivå och en sedvanlig gruppbild.Med lite perspektiv kan jag konstatera att året varit till stor belåtenhet. Jag har träffat nya vänner som berikar mitt liv. Mina kusiner går från klarhet till klarhet. Farbröder och fastrar är som alltid på topp. Farmor, mormor och morfar är som sådana skall vara. De sätter alltid mig i centrum!
Sedan får jag väl konstatera att jag valt rätt föräldrar...

Betyg på 2010:  5 Gurkor
 

Julgalan

För ett tag sedan var jag på Mammas jobb. Där tittade vi på årets upplaga av Julgalan. Det var kul ett litet tag med artister som Brolle, Alcazar, Wahlgrens-tanten, Jenny och några till som jag inte kände igen.


Det var väldigt högt, så fastän mamma jobbade så sprang hon förbi vårt  bord hela tiden för att kolla att jag hade hörlurarna på mig...
Måste säga att alla bordsgrannar och andra var väldigt vänliga. De fotade mig hela tiden...


 
Efteråt hängde jag mest med pappa.RSS 2.0