The 4th generation

Idag var jag och hälsade på gammelfarmor. Hon heter Ellen och är 93 år gammal. Hon är mamma till min morfar Bengan, som i sin tur är pappa till min mamma.
Jag har lite svårt att fatta allt detta. Det blir liksom konstigt att tänka på det sättet.
Hon hade i alla fall roliga leksaker - Gammelfarmor.
En rolig kärra och en pinne med krok på, som en upp-o-nedvänd golfklubba.

  

Sedan förevigade vi alla generationer på bild.Innan vi åkte fick Gammelfarmor en Bamsekram.Tanken svindlar lite när man tänker på att hon är 91 år äldre än mig. Det måste ju hänt en himla massa saker på dom 91 år jag inte var med. Typ uppfinningar av elden, hjulet och DVD. Sen har det hänt massa saker också. Kartagerna intog Troja, 30-åriga kriget, Månlandningen, Digerdöden och att Martin Stenmark vann svenska Melodifestivalen. Byggnader som har uppförts: Eiffeltornet, Marsviken, Konsum i Mälarhöjden, Clarion Hotel Stockholm och Globen.
Tänk vad hon varit med om mycket saker.


Listerbadet

Idag har jag badat i pool hos morfar och mormor.
De har en ganska lite pool, men trots allt väldigt skön att svalka sig i. Dessutom är den gjord som en sköldpadda som sprutar vatten. Lite väl kitchig kanske, men ok! Det funkar!


På Vålarö

Tidigare i somras hade jag förmånen att få besöka min Farbror Janne och Faster Inger på Vålarö. Det var när mina föräldrar var på Spetsbergen.
De tog hand om mig på allra bästa sätt, så jag saknade inte mamma och pappa - nästan alls.
På dagarna så fixade Janne och jag...Här målar jag boden medans Janne sågar. Av någon konstig anledning så ändrade boden inte färg. Så här efteråt misstänker jag att det bara var vatten som jag fick i min målarpyts...

Sedan var vi ute och fiskade med Farfars gamla båt.Visst ser det lite läckert ut...
Hoppas att jag får komma till Vålarö fler gånger när mina föräldrar vill ha lite semester för sig själva... :)

Gitarr Monster

På min födelsedag fick jag en tröja av Björn och Annelie. Den föreställde ett Gitarr Monster från gruppen Kizz. Jag tyckte den var läskig, men idag var det premiär. Så hela dagen har jag  berättat för människor jag mött att jag har ett Gitarr Monster på tröjan.Nu är det ju så att Gitarr Monstret i själva verket är Gene Simmons, född Chaim Witz i Israel. Han spelar inte Gitarr utan Bas i Kizz.

Men erkänn att han ser läskig ut.Men de gör bra music. Kolla och lyssna på den här:  
http://www.youtube.com/watch?v=0mTrimP0aos&feature=related

Farmor och Mormor (samma dag)

Så har man precis kommit hem från Grekland och det är dags att dra ut på vägen igen.
Idag blev det frukost hos Farmor i Nyköping med läckerheter som:
Pippi-äg
Mljök
Kaivar-mack med ot
Sen tog farmor och jag en promenad på gården. 


När vi vinkat av farmor blev det sträck körning till Blekinge för att hälsa på morfar och mormor.

Där tog jag min första fluga - alldeles själv. Tyvärr slog jag så hårt att mormors flugsmälla gick sönder.
Här får jag lite "bannor" av henne.Men nu har jag iallafall hjälpt till att desimera flugbeståndet i Blekinge. I morgon skall morfar köpa en ny manuell flugsmälla. Han har en ny elektrisk, men den får jag inte använda eftersom morfar fick en jättestöt när han skulle pröva den på sig själv. Nu har han jättekonstiga ryckningar i armen, men de försvinner nog till hösten...


Hemfärd

Igår åkte vi hem från Grekland. Fy och ush, så trist.
Ännu tråkigare blev det av att Tommy blev extra "yrschlig". Han har varit lite "Yrschlig" hela veckan men det trodde vi berodde på alla öl, allt rosévin, whisky och Sjökaffe som han druckit. Men igår, när han inte druckit något sådant, bara vatten, kaffe och cola, så var han fortsatt "Yrschlig". Då fattade han att det var något konstigt. Så han och Anna blev kvar i Aten och fick åka till sjukhus och göra EN STOR undersökning.
Under tiden så flög vi hemmåt. Denna gång blev vistelsen i Budapest lite kortare än på nedresan. Nu hann vi precis fika och shoppa lite taxfree godis. Sen lekte jag lite med Greta. Det är så mysigt att rida på hennes nacke. Man blir liksom lång.Till slut landade vi i Stockholm. Om man skall vara positiv så var luften sval och frisk! Skall man vara negativ så var det kallt och det spöregnade...
På bussen till långtidsparkeringen försökte jag prata lite med Greta om resan, men hon bara fixade med sin telefon.


I vilket fall som helst så pratade pappa med Tommy nere i Aten. Alla prover var ok. Det som hänt var att han fått in kristaller i örat som påverkat balansen.... Jag fattade ingenting. Men han och Anna får åka hem i morgon.

Slutet gott allting gott!
Nu längtar jag redan till nästa segling.

Dags för embarkering

I morse började embarkeringen.
Först i väg var Cilla, Anders och Helen.


Vi andra fick nöjet att städa undan och göra i ordning samt framförallt äta upp rester.
Jag gillar sista timmarna innan hemfärd på båten. Då dyker allt undangömt godis fram. Det är som "i himmelen" med Zoo, Gott & Blandat, Kexchoklad, Palle Kuling, Pim Pim, Fruxo och allt annat gott. Nu klarar man nog flygresan utan problem. Bara DVD skärmen funkar också.

Hej då båten!

Bengan igen

Nu börjar jag verkligen gilla våra båtvänner från Skåne (fast de pratar konstigt och odlar konstiga plantor under sprayhooden). På My Elfri har de microugn. Bengan kom över med en nypoppade påse med popcorn när vi anlände till Lavrion.

Tänk vad mysigt det var att få en först fläkt av civilisationen i form av popcorn.


Jag fick in 14 popcorn samtidigt i munnen innan jag fick kväljningar. Greta klarade bara 12!
Nu skall jag tjata på pappa att vi sätter in en microugn i våran båt. Jag säger som Bengan - Man kan ju inte klara sig en vecka på sjön utan nypoppade popcorn!

Fotoexcursion (under bordet)

En kväll fick jag tag på kameran. Jag tog lite experimentiella bilder från ett grodperspektiv på Tommy.
Tror inte han märkte något eftersom jag gömde mig under bordet.
   

Till slut fick han syn på mig och såg sådär roligt överraskad ut.Jag tror att han trodde det var en skalbagge eller hare eller nått under bordet. Så han lånade pappas glasögon och blev jätteförvånad när det var jag..

Jobba, jobba

På Aegina var vi och åt på en jättetrevlig restaurang. Men de behövde lite hjälp att sortera upp flaskorna. Så jag körde ett tag, så att det blev ordning och reda på grejerna.
Restaurang ägarna tyckte att jag var så duktig att jag fick många lovord. Kanske ett kommande sommarjobb...


Kulturvandring

Slank in på en utställning på Aegina. Jättefina statyer som jag ville rida på....
Det blev väldigt full fart på både föräldrar och musée personal när dom såg att jag var "lös".En del av alstrern såg märkligt lika ut mina egna i trolldeg, som jag gjort på Dagis. Kanske en utställning snart...

"Utan trosor på Aegina"

Jag tror att jag chockade all strandflanörer häromkvällen när vi anlände till Aegina Stad. Jag kände mig lite ofräsh och bestämde mig för en dusch.
Gissa om folk kollade...Det känns skönt att chocka ibland och att vara lite opportun...

Extra

Den här bilden har mamma satt in bara för att hon tycker att jag är gullig...


Visst är det lite larvigt...

Glass stopp

I morse körde vi in i Hydra stad för ett glass stopp. Det fanns gott om plats när alla hade gått därifrån.

Tommy och jag tog en paus på kajen innan de andra var klara.I Hydra var det massor av Åsnor att titta på.


Sedan fick jag glass. De vuxna bunkrade öl och rosé innan vi for vidare mot nya äventyr...

Äntligen Hydra

Tillslut kom vi ändå till Hydra. En av turens höjdpunkter. I alla fall enligt Kelly & Greta. På vägen dit stannade vi mitt på havet och badade.
Kolla vad läckert det ser ut när Greta, Kelly, mamma, Cilla och Helen släpas efter båten.


Vilket antiklimax när det var tokfullt i hamnen på Hydra stad. Vi gick istället till naturhamnen Mandraki. Det är fint där också - och lugnare.

Tjejerna tog Taxibåt in till stan och jag åkte egen båt.

Sedan satt vi i sittbrunn och njöt av utsikten när solen gick ned.


Den här bilden har jag tagit ett psykologiskt minne av. Den skall jag plocka fram i höst när rusket sätter in och vardagen är tillbaka med jobb på dagis varje dag.
Men det är en stund dit....

Leonhidion by night

När vi kom till Leonhidion fick vi en kasse grönsaker av en tant. Senare kom hon också med en påse is och förkunnade att hon reserverat 10 platser på hennes restaurang till kvällen. Vi gick såklart dit! Väldigt bra PR-trick.
Jag klädde upp mig lite fint i födelsedagsskjorta.

 
Jag kände mig härligt sommarfräsh. Men väl där blev man ju lite skraj. Både mamma och pappa höll väldigt hårt i mig när vi läste menyn. Jag kände mig faktiskt lite olustig vid tanken på att bli kokad "in a pot". Men sedan ordnade sig allt. Jag fick kycklingspett och video.

Sedan jagade mamma, pappa och Anna mig runt restaurangen, flera varv. Jag var på ett strålande humör och pigg ända till jag slockande strax efter midnatt...

Leonhidion

Nu har vi hamnat på fastlandet i en by som heter Leonhidion. Den ligger på Peleponissos och är jätteliten. Men med en fantastisk strand.

Här  badar jag med många av tjejerna på båten.Det är Mamma, Cilla, Helen och Anna... osså jag, såklart!

Här träffade vi återigen Skåne-Bengan på My Elfri. Han och hans Skånska barn och Skånska vänner har vi nu träffat flera dagar. De är snälla och odlar Myntha på båten så att de kan göra Caprinocha varje dag.
Men de pratar lika konstigt både före och efter drinken!!!


Babe

Utmanade en liten Grekisk Babe igår på mini klätterväggen i Spetses.

Visst är hon söt?Jag slog henne i alla fall. Viktigt för min macho image...


Hästar är olika

På Spetses hittade vi en jättefin häst som min mamma ville klappa. Men den hästen var lite knäpp för den nafsade efter mamma.Senare på kvällen hittade jag en snällare häst. Den red jag på och pussade...

   


Den var jättegullig. Den ville jag ta med mig hem. Till och med mamma vågade klappa den.

Spetses

I går kom vi till en ny ö (igen). Den här gången blev det Spetses, inte att blanda ihop med Spetsbergen, som ligger väldigt långt härifrån.
Spetses hade en jättefin stad, som såklart också hette Spetses. De har så dålig fantasi Grekerna.
Tänk om våra öar; Gotland och Ölande inte hade sina städer Visby och Borgholm, utan att de också hette Gotland och Ölnad. Vad knasigt det skulle bli. Dessutom skulle det uppkomma massor av förvecklingar....

I alla fall så gick vi på Pizzeria på Spetses. Vi hade en middag helt fri från Choriatiki och Saganaki... Det är ovanligt.
Men det var gott.


Jag åt jättesnabbt och sedan begav jag mig ut på upptäcktsfärd.
Bland annat så luktade jag på alla växter som jag hittade. Dessutom tänkte jag ta med mig ett olivträd, men det var för stort.


Orkade inte riktigt lyfta upp det...
Men jag försökta läänge. Ända tills restaurang ägaren kom ut och gav mig "onda" blicken.

Mycket bad blir det

Här simmar pappa och jag. Vi tränar lite Syncroniced Swimming.


Det blir ju inte mindre häärligt med sisådär 30 grader i vattnet...

Blöj-Kris

Igår kväll upptäckte mamma att blöjåtgången inte följe kalkylen. Så i morse bar det iväg till supermarket i Poros på jakt efter blöjor. Lyckan var fullständig när vi hittade precis rätt modell.  
Glad ihågen gick Kelly och jag tillbaka till båten för vidare färd mot nya äventyr.

 

Poros by night

Igår gick vi till Michalis restaurang.
Först tog vi en promenad efter kajen med alla stora båtar...


Här går jag med Greta.

Sen kom vi till Michalis.. Där jag träffade en grekisk kompis som visade magen...

 

Sen fick jag sitta i Gretas knä och ätaSamtidigt som vi såg Shreck. En höjdarkväll som slutade som vanligt.
Poros

Nu har vi legat en natt i Poros. Det är lite häftigt för här händer det grejor. Det kommer in massor av båtar som skall lägga till. Många med besättningar som inte är riktigt sjövana. Därför blir det fullt "halliballå" då och då när det kommer en fransmann eller en ryss som har en lite för stor båt. De krockar och kör över ankarkättingar. Fastnar i varandras ankare och skriker och tjoar. Ett fantastiskt skådespel.

Själva sitter vi på första parkett och och iaktar...
Det känns bra att vara Besserweissers....

DVD middag

Min mamma har kommit på ett fiffigt knep.
När vi går på middag på kvällarna så har jag med mig portabel underhållning.
Det känns jättelyxigt!Men hur bra jag ändå tycker att det är så tycker mina medresenärer att det är ännu bättre. Då får de sitta och äta i lugn och ro utan att behöva jaga mig hela tiden...Här sitter hela gänget och myser i Perdika.

Miljökämpe

Jag har blivit upplyst!
Dels av yttre påverkan från flickvänner i släkten, men givetvis också för att jag nu förstår funktionen. Igår när vi var och åt glass lärde jag mig att öppna papperskorgen med foten samtidigt som man slänger skräpet. En fantastisk upptäckt för mig.Det var jätteskoj. Men när jag började slänga glas och porslin på caféet så bar pappa helt enkelt bort mig. 

Uteliggare

Vi är jättemånga på vår segling. Men framförallt är det väldigt varmt. Min syrra Greta och hennes kompis Kelly har tagit ett beslut i frågan. De har helt enkelt flyttat utomhus. De bor numera i sittbrunn.
Kolla så skönt det ser ut...Jag får inte bo där... Dels för mamma, men sen vill tjejerna vara i fred för mig några timmar per dygn...

Baaada

Nu har vi lagt ut från Lavrion. Första "legget" gick till Pedrika på Egina. Men vad gör man som nyfylld tvååring på en båt under gång, när man vill bada?
Man ser till att ha med sig en pool. Så här sitter jag i poolen i sittbrunn.

Det är härligt!I morgon skall jag få bada på riktigt i havet... Vet inte riktigt vart vi skall men vädret är varmt, solen skiner och vi har massor av Godis ombord. Livet leker!

PS/Vi såg några lekfulla delfiner på vägen till Egina idag. Häftigt!/Ds

På väg till Grekland

Så var det då dags igen. Dags för segling i Grekland på våran båt.
Tillsammans med mamma och pappa åkte vi ner till Aten häromdagen. Vi hade också med mig två "Nannies", Greta och Kelly.
I Aten gick vi runt och kikade på stan men det bästa var när vi brsökte Burger Kings. Kolla vilka fina kronor vi fick.


Tjejerna tyckte väl att det var sisädär, men ställde ändå upp på bild.

Sedan kom Tommy och Anna ner och då satt vi på hotellets tak och myste.

 
Hotellet låg precis bredvid Acropolis, så vi hade jättefin utsikt. Men det bästa var i alla fall att det fanns pool på taket.Jag terrorerade alla i sällskapet att de skulle bada med mig. Och gissa - men det funkade!

Nu längtar jag ut på sjön...

RSS 2.0