Önskelista

Tomten!
Nu har jag tänkt till lite och vill presentera min önskelista. Den innehåller både hårda och mjuka paket gällande såväl plesure som nyttigheter. En ganska mogen list, om jag får säga själv!

 • Pulka
 • En större pool
 • Lindberg-vantar
 • Trumset (riktigt)
 • Laptop
 • En hund
 • Flanellpyjamas från GANT
 • Dregelresistenta T-shirts (av Inger)
 • Bofond
 • Långkalsonger osånt...
 • Ice age 3 på DVD
 • Head CHIP skidor
 • Överraskningar

Tack på förhand.
Vi syns på Julafton. Kom gärna innan middagen för när släkten väl satt sig till bords med julmat, snapsar och allsång så blir de sittande i timmar....


Snälla Tomten!

Nu är jag ute i elfte timmen...
Med tanke på min ringa ålder så är jag inte direkt van med att man måste skriva önskelistor inför Julafton till dig. Förr i tiden har jag förstått att man skrev en lista på ett papper som man sedan stoppade in i ett annat, vikt papper (sk kuvert) för att till sist klistra på en liten, liten papperslapp innan man la alla dessa papper i en gul låda. Det kallas för "snigel post".
Nu för tiden utgår jag från att tomten är on-line och bevakar alla barns bloggar.

Under det år som gått har jag varit jättesnäll!

Jag är en glad och trevlig kille med hög empati och mycket humor. Jag är inte på något sätt elak. De ytterst få tillfällen då externa personer kan uppfatta mig som elak är bara missuppfattningar, då jag av bristande erfarenhet ev har uppträtt "impropriate". Jag vill här be om ursäkt för alla de tillfällen som uppstått och ärligt be berörda personer om förlåtelse. Dvs jag gör härmed en "pudel" för mina första 17 månaders misstag...

För att visa vilken fin kille jag är så vill jag bevisa det med en bild. Till din ära har vi tagit in ett grönt träd i vårt hus....? Här ser du också tydligt att jag matar dina renar med pepparkakor och ostbågar samt att jag också bär din röda och vita hatt.För att ytterligare bevisa min änglalika uppsyn ser du att jag alltid ler.

   

Dessutom vill jag påstå att jag är omtyckt av väldigt många människor. Fröknarna på dagis, pappas kompisar (f'låt Totte), mammas kompisar, släkten i Blekinge och de andra som är mer utspridda samt givetvis av familjen.I somras hade jag lite problem med familjen när de med berått mod valde bort mig på den här bilden. Numera är jag äldre och kan se det som en liten irriterande petitess i våra relationer.

Kära tomten!
Gör nu en ärlig bedömning av mig.
På din fråga - hoppas och tror jag på, att även du anser att jag faller under kategorin - Snälla barn.

Din Gustav!

Advent

Vad mycket saker det händer i december!
Häromdagen var det Lucia, en typ maskerad där man sjunger sånger och äter konstiga grejer. Sedan är det advent varje söndag. Då skall man tända ljus.
Idag tände vi det fjärde ljuset.Det var egentligen jag som försökte tända, men ibland är min Pappa väldigt snabb. Speciellt då jag hittar tändstickor eller tändare. Här har Pappa tänt det fjärde ljuset!
Eld är varmt
Eld brinner och kan tända eld på små barns hår
Eld är en vuxengrej

Nu kan jag det och har lovat att inte röra tändaren!
Ända tills i morgon....


Farmor

Min är jättegammal. Men vi har det mysigt ihop ändå. Hon tycker att jag är gullig när jag kramas.  Vi  bondar så fort vi har möjlighet.  Här sitter jag i knät hos henne på Vålarö, även om hon tycker att jag växer för fort och börjar bli lite tung för henne. Snart får hon sitta i mitt knä!

Julgalan

För många år sedan fanns det en inrättning som kallades Julgalan. Då pågick den ute i Nacka Strand. Då var min pappa involverad tillsammans med hans kompis Micke. Det kom 1000-tals människor varje kväl dit ut. De åt, drack och partade samt såg en fantastisk show med massor av duktiga artister. Idag finns Julgalan kvar i mindre omfattning på Globen. Då jobbar min Mamma med det tillsammans med bl.a Micke. Häromkvällen var Pappa och jag på studiebesök och såg showen.


Jag tyckte EMD och Alcazar var bäst! När Markoolio och Linda Bentzing sjöng så sprang jag mest runt och kollade.

    

Sedan fick jag sitta hos Mia som är Mickes tjej. 

 

Hon var jättesnäll och det verkade precis som om hon ville ha en egen Gustav... :) Jag trodde att hon åt lussebullar hela tiden för hon pratade så konstigt. Men pappa berättade sedan att hon var från Danmark.

Julbord på Marsviken

Varje år är det Julbord på Marsviken. Min pappa säger att det är det bästa i hela Sörmland.


Här serveras traditionellt julbord med allt som hör därtill med skinka, ål, sillsallad, Janssons och lutfisk. Mina favoriter blev ostkakan och twist godiset. Men det slank även ner några prinskorvar, sill och lax.


Men mest sprang jag runt och busade. Jag var bl.a inne i köket och hälsade på Oscar och Dennis.
Sen fick jag ihop alla andra på en bild också. Kolla i Saras famn där ligger lilla Wille som bara är två veckor gammal.
   

Men erkän att det är vackert på Marsviken... Snön ligger vit på taken, endast David Ward är vaken...
Hit borde alla åka på Julbord, konferens och golfweekends!

(Obs - detta inlägg är sponsrat av Marsviken Golf & Konferenshotell)


Pepparkakor

Förra veckan bakade vi pepparkakor på dagis. Det var kul. Jag fick såklart hjälp av fröknarna. Kolla mina fina figurer...


Men jag fick även hjälp av riktiga pepparkaksgubbar och gummor. Här står jag bredvid två stycken som smaskar pepparkakor för fullt. Efter demskeringen visade det sig att det var min kompisar Axel och en av flickorna som överfaller mig varje morgon med kramar och pussar. Det kan faktiskt vara lite jobbigt. De heter Tindra, Hanna, Alva, Agnes, Edina och ....
Det är tufft att vara populär, men det kanske bara är för att jag är minst och har ett vinnande leende. Det kanske går över (hoppas inte)!
Men kakorna var goda!

Modellandets baksida

Min syrra är väldigt på. Hon skall liksom alltid fota mig i alla vinklar och vrår. Jag måste säga att efter att jag började på dagis har jag liksom fått lära mig att lyssna, ta order och göra som stora säger (fast inte mamma & pappa förståss). Jag vet också att min syrra är äckligt envis. Hon ger sig liksom inte, som många andra gör.

Det är liksom bara att ge upp från början. Säger hon le! Så ler man...

Här bakom mammas installation


Och här "utrycksfull med gester... Den var svår att koordinera!Sen vill ju hon vara med såklart.. Jag är tveksam till just sådana här bilder där andra också figurerar. Numera vill jag oftast bara vara själv på kort. Jag är fortfarande besviken på min familj sedan sommarens T-bane kampanj, då jag som enda familjemedlem ,blev bortvald. Jag kände mig som på Robinson... Det tar hårt på en ung mans självkänsla.Till sist får man sin belöning. Shreck på DVD och en smakfull dryck.Det är gudagott att leva!


Jobb, jobb, jobb

Ok, här sliter man rätt hårt i veckorna på dagis. Upp tidigt, massor av lek, paus för blöjbyten, hem för middag, dvs, lek, bad osså i säng, minst 5 dagar per vecka. När helgerna kommer vill man ju bara chilla, ta't lugnt, softa och ha det bra. Men vad gör Pappa. Drar hem Snäll-Tommy för att hobby-jobba.
Fast jag försöker hänga med så blir man ju så himla trött.

Jag måste säga att köksgolvet trots allt är jätteskönt för en slummer....

  

Får man bara en power-nap på en halvtimma så är man redo att störa Tommy och Pappa fullt ut igen....
Det går t.ex jättefort att vända bildskärmen på en dator så att den blir stående. Men då bli dom inte så glada...

Lucia på Dagis

Alltså ibland undrar man...
Häromdagen var det fullt drag på Dagis. Fröknarna var stissiga, föräldrarna nervösa och alla barnen utklädda till lustiga figurer...
Jodå, nu fick man vara med om något nytt. Svenskt Luciafirande.


Här är vi allihopa utanför Fjärilens altan. Jag sitter längst till höger i min favoritfröken, Gittans knä! Som ni ser var vi en brokig skara med många lucior, pepparkaksgubbar och tomtar, en stjärngosse och ett troll!?
Vi sjöng "tipp tapp", Luciasången och andra traditionella luciasånger så att föräldrarnas ögon blev alldeles tåriga.
Jag höll mig ganska kall och studerade mest de andra. Dessutom är det så svårt att sjunga med napp i munnen...
Efter vårt uppträdande så blev det fika. Mamma var jättestressad. Medans alla andra hade bakat lussebullar, pepparkakor, finska pinnar och havrekakor så var min mamma på ICA och köpte struvor. Fiffigt!


   

Efteråt blev det lek i sandlådan och "Herre på täppan". Jag besegrade sandhögen flera gånger...

Roliga gubbar

Väldigt ofta träffar jag två roliga gubbar. Ibland kommer dom hem till oss och ibland hälsar vi på hos dom.
Jag har gjort det till en ritual att alltid kasta mig i famnen på dom. Jag har märkt att det ger fördelar....

Här sitter jag och skojjar med en trött Farbror JanneOch här är jag i famnen hos Farbror Anders.Jag tänkte passa på att publicera dessa bilder nu - lite små taktiskt strax innan jul...

Mina bästaWhat to say? My sis'n'bro....

Mässor

Varje höst så samlas bröderna Lindberg med anhang för att gå på Båtmässan. Det är en halvbra omskrivning. För samtidigt, i lokalen bredvid pågår Vinmässan. I år var det dags igen....
Här frågar jag två farbröder efter vägen till "rätt" mässa...Väl inne på Vinmässan blir det "party...

      

Alla andra fick gi vid sidan av medan jag låg på gången. Sedan hittade jag en tom vinkartong. Perfekt mössa!

Sedan dök min favve-kusse upp och fångade upp mig...

Båtarna då?... dom gick vi snabbt förbi...

Fredagsoftisch

Hösten är en tuff tid för oss som arbetar. Hjulen snurrar bara snabbare och snabbare. Sen upptäcker man att det är december och då måste man hinna med allt man har kvar innan jul. Men mitt i denna stress kan det vara skönt att bara köra lite hederlig softisch en fredagkväll. 
Idag har pappa och jag haft det. Han drack lite röd saft i stora fina glas på fot. Jag fick hålla mig till min gröna bebisflaska med vatten i. Men vi delade på godiset.Oj

Som ni märkt har man varit "off-blogging" ett tag. Det är mycket nu...
Mina föräldrar är oehört trötta på mornarna och jag måste erkänna att jag känner av det själv ibland. Men oftast är jag jättepigg när vi skall iväg till "jobbet" hos Gittan, Britt och Ullis på mornarna.

Notera min käcka plysch dräkt. Jag tror att mamma köpte den på Myrorna. Den låg i en låda markerad "Rester från 70-talet" - 5 kr st. Ett kap sa mamma. Hon är inne i någon slags retro-period just nu...!?


Jag hoppas den går över...

RSS 2.0