Längd- och viktkurvan pekar stadigt uppåt...


Tja!
Idag har jag varit på 6-månaders kontroll, en märklig upplevelse.
Först kommer Kristina (BVC-tant, som jag brukar träffa) och då klär mamma av mig alla kläderna inkl blöjan (Tänkte först skicka iväg en välriktad stråle...men jag beslöt mig för att hålla på det sprattet ett tag till. Kissade tydligen på Kristina första gången vi träffades!) , sedan läggs jag på ett kallt bord med ngn form av mätsticka (69.5 cm), för att flyttas över till en våg (9.5kg). Detta är ju inga konstigheter, men just wait...
Blir sedan ivägskickad till doktorn, en snäll tant i 50-års åldern, som döm av min förvåning,knappt säger hej, innan hon börjar kasta ett gäng med klossar omkring sig, samtidigt som hon tittar uppfodrande på mig, jag fattar ingenting-tror hon att JAG ska plocka upp klossarna eller???  Efter att ha gjort samma sak 13 gånger, väljer hon ut en gul kloss som hon ger mig-jag vågar inget annat än att ta emot den, suger lite förstrött på den och lämnar den sedan till min mamma. Jag pustar ut och tänker att nu är det väl över och vill tacka för mig och gå-men icke sa nicke, då börjar tanten "talla" på mig, från huvudet och ner i BLÖJAN!!! Hallååååå, där får bara de närmaste vara... tur för henne att jag inte hade gjort nr 2! Mamma förklarade sedan att hon bara ville kolla så att ljumskarna var ok (sure...) När denna cirkus var över, tackade hon mig för att jag hade varit så charmerande (mitt sneda leende funkar ALLTID!), snäll och otroligt duktig för min ringa ålder-"fin i hullet " dillade hon om oxå! Jag vet inte, men mamma var minst 2 meter lång när vi gick därifrån! :)

Efter denna upplevelse, åkte vi raskt till Kvantum-mamma skulle nämligen ha tjejerna på middag och hon hade tydligen ändrat menyn i sista sekund och behövde stödköpa lite saker. Say no more, men sådan är min mor!

NU är det dax att ladda batterierna och sängen väntar (undrar varför jag flodhästar på mitt påslakan, vad är det för fel på enfärgat)!

Go´natt
G


 Medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa.

A.A. Milne

Today was the D-day...D som i dyk!
Jag har gjort det-som en proffsdykare dök jag rakt ner i vattnet tillsammans med pappa (mamma kan man räkna bort, när det kommer till denna typ aktivitet, hon är tokmesig...)
Det var helt galet... Pappa och jag kollade på varandra, räknade till 3 sedan drog pappa ett djupt andetag och därefter dök vi tillsammans.  Min simlärare var så impad, att hon var tvungen att fråga en gång till hur gammal jag är-tror att hon är lite kär i mig! Hon snackar alltid lite extra med mina föräldrar och liksom hänger runt mig hela tiden!
Pa och jag dök ett par gånger till ute i bassängen och sedan bytte vi teknik, nu skulle alla vi bebisar dyka från bassängkanten och det var grymt coolt-jag kände mig som en delfin!

30 min senare var det dax att gå upp, duscha och hem. Jag var lite trött under bilresan hem, så jag tog mig en liten lur-tror inte att någon såg det-jag får nämligen inte sova då, ma och pa tror nämligen att jag inte kommer att kunna somna om senare (vilket skämt)! :D

Imorgon ska jag på 6-månaders kontroll,återkommer med en uppdateringa av vikt och längd!

Tills dess något att tänka på:

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

A.A. Milne

//G

Mr 1%

I helgen har det varit kalas, massor av folk har passerat in och ut i huset. Många har jag såklart känt igen, men även om man är ung så sviker minnet ibland....
Anledningen till att det varit folk här är att jag firat min halvårsdag. Stolt över alla framsteg man gjort under dessa drygt 180 dagar som gått sedan jag pluppade ut, blir man ju snabbt nedtagen på mattan igen.  Min pappa nämnde att jag bara levt 1% av hans liv. Ganska exakt t.o.m. Jag fattar inte hur han kan komma fram till det. Han har ju inte gått på Södra Latin som min supersmarta brorsa gör...
I vilket fall som helst kände jag igen några ansikten bland dom som hälsade på. Först och främst var min farmor här. Hon är typ - jättegammal - så få % som jag levt av hennes lev finns nästan inte. Hon är i alla fall jättemysig och har hur mycket tid som helst med mig.
Sedan var pappas brorsor här. Den äldste som heter Janne kallar sig extra farfar. Kul kille! Den andra heter Anders och han hade flera av sin barn med sig. De är tydligen mina kusiner och heter Erik & Björn. Björns gulliga flickvän var oxå med. Hon pratar jättekonstigt och kallas Felippa i vår familj (men hon heter Annelie).
Sedan har ju mammas kompis "Issue-Merja" varit här och druckit upp mammas vin...Hennes dotter Kelly var såklart oxå här. Hon är ju här nästa jämt eftersom det är syrrans kompis.
Sedan var det en roligt tjej till här. Hon heter Kristina och har varit barnflicka till Kalle och Greta när de var ungefär så små som jag är. Hon pratade jättesnabbt och mycket. Spännande!


Här är Kristna och jag på bild.

I morgon är det måndag igen. Då skall jag se till att vakna tidigt så att inte pappa försover sig!
/G


Min bror och jag......har använt samma pyjamas-sjukt mysigt!!!
Mysig, är  annars ett av de ord jag gärna använder när jag ska beskriva min brorsa, intelligent är ett annat-han är en fena på språk, brorsan och jag brukar snacka ryska med varandra, jag tror iallafall att det är det språket han pratar med mig på-eller så är det spanska, eller engelska, eller svenska, eller japanska (jag vet, han är en "språknörd")...

Idag började Kalle lite senare i skolan (Södra Latin, tydligen en busbra skola-den måste jag ju oxå gå i), så vi åt frulle tillsammans, brorsans pannkakor såg dock mkt godare ut än min "slabbiga" gröt, Katrinplommonpurén var som vanligt utsökt. Jag passade på att förhöra Kalle på hans historieläxa, han var lite rostig, men det blev bra till slut...

Mamma har varit sjukt upptagen med att hitta ett bra dagis (f´låt faster Inger, jag menar självklart förskola) till mig ,och i eftermiddag ska ví besöka 6 st-hmmmm, hon tar ju i så att hon kräks, min mamma! Man kan verkligen inte anklaga min hennenför att lämna något åt slumpen, ska det va, så ska det va :) :) Påminn mig vid tillfälle, så ska jag berätta om förberedelserna inför julafton hemma i Mälarhöjden-my god, har ni hört talas om "Bridezillas", mamma går under epitet christmaszilla!

Väl ute på "byn" med mamma och bror i släptåg, traskade vi runt i snöslasket och besökte alla förskolor utom en, den ska mamma kolla på imorgon, innan hon går till gymmet (bäst att ta med det, för hon är sjukt nöjd med sig själv!) . Så nu har mamma rangordnat de olika skolorna, och jag vet att hon kommer att få ligga i hårda förhandlingar med pappa, för att få igenom den förskola vi vill ha-say no more...
Väl hemma, gosade jag en stund med syrran (henne ska jag berätta mer om imorgon, måste välja ut en "nördbild" på henne, hon kommer att bli galen!!!! ), käkade, badade så att skummet yrde och somnade sedan gott i min mammas härligt mjuka famn! Pappa-imorgon är det du och jag, det blir lite väl mycket rosa och fluff när mamma ska natta-ja, du förstår!

ZzzzzzZZZZzzzzz....
G

Jag i Travträsket..."Hästar är som hundar,fast lite större"
...ovanstående begrepp myntade min V75 spelande pappa,långt innan jag var född! Jag har träffat två hundar i mitt liv, Alice (15 kg) och Casper (60kg) -och ja, hästar är sjukt mkt större. Fast hästarnas munnar är toklena, jag ville klappa hästen hela tiden, men pappa tyckte att jag var lite för "på"...

På bilden hänger jag med min favoritkurre, Per Lennartsson och den enda häst jag känner och som jag sett trava, Lizzie la Vie.  Nu måste jag viska, så att inte pappa hör-"men det gick  visst inte så himla bra på Solvalla sist"

Hursom, imorgon är det då STORA hästdagen och då börjas förberedelserna inför loppen direkt på morgonen. Jag brukar väcka pappa runt halv 7, han fattar ff inte varför jag gör det-hallååååå,ska man ta hem de stora pengarna måste man läsa på. Kaffe sätts på, tidning och dator hämtas (av pappa, jag chillar mest med den trötta mamman...) Vi läser och läser, funderar på spikar och vilka hästar som ev kan skapa lite "drag i kuponghögen". Pappa är grym, hans taktik är oslagbar-inte ens Lasse Bengtsson på Tv4 slår hans listiga drag.
Sedan går vi upp, fixar och trixar, ev en liten utflykt, ngn kommer på besök-ja ni vet, helgmys.

Men, 18.00 sharp, slänger sig pappa i soffan (oavsett var vi är, tror ni att min mamma blir generad-japp!) och jag, ja jag slänger mig över honom och sedan ligger vi där lopp efter lopp efter lopp-sjukt spännande vill jag lova. Så alla ni, som har funderat på vad en kille som jag gör kl 18.00 en lördagskväll, här har ni svaret!
Om vi vinner något?! U bet-vad var det du inte förstod i meningen "Pappa är grym, hans taktik är oslagbar"

Är du intresserad av lite stalltips,maila mig på gurralindberg08@hotmail.com, så ska jag se till att du får latest news from stallbacken!
G


Pingvinskräck !!Måste berätta om min numera överkomna pingvinskräck!

Igår var mamma och jag på en liten shoppingtur, mamma tyckte att leksakshavet behövde uppdateras-NOT!. Men hur som, då köper mamma bl a en pingvin, såg urcharmig ut, plingade en del och lyste på magen-kul, tyckte mamma, hon visade den för mig, ville förmodligen få ett ok, men jag var mest sugen på en keyboard-det uppfattade dock inte min fö kloka mamma.
Väl hemma sliter min ömma moder upp paketet, sätter mig på golvet och introducerar MONSTRET!!! Att jag inte dog-my god, det var det värsta jag hört på länge i pip och ljudväg (pappa och syrran höll med, då blev mamma skitsur! ). Snacka om tokdissad pingvin.

Nu kan jag meddela att jag kommit över min skräck-den var ganska charmig, när man väl hade fått sova på saken. Däremot kan jag avslöja, att kartongen höll sjukt hög kvalite, förstår inte hur de får ihop humle med dumle...

G

T A N D!!!!

STOPPA PRESSARNA!!!!
Jag har fått en tand!!! Fast syrran säger att det bara är en liten fjutt som glimmar-men hon är ju som bekant-"blond"!

Idag har jag mest hängt med mamma, hon var lite svårflirtad idag-kanske hänger ihop med mitt något tidiga uppvaknande inatt (01.00) och sedan ville jag liksom lattja,men INGEN ville hänga på...
Lekte lite i babygymet ( fjantigt namn-vaddå babygym?? Hallåååå, finns inga hantlar, inga skivstänger-bara en massa töntiga tyghästar och plastfjärillar! )
Lyckades fjäska till mig banan och jordgubbar till dessert, mamma har sjukt svårt att säga nej till mina stora,oskyldiga blå ögon-YES! Sedan kom syrran hem, dregglade en hel del på henne-försöker tala om att det är för att jag gillar henne så mycket, som jag dregglar. Vi tjoade en stund och sedan var det dax för gröt-MUMS.

Saknade pappa ikväll, det är sjukt mycket roligare när han badar mig, men han satt tydligen i ett maratonmöte enl mamma (undra när han ska springa loppet!) !!! Längtar efter att få visa honom tanden ...

Jaha, då var det dax-"nu ska lilla snigeln sova" (shit,jag måste få mamma att sluta kalla mig det, jag fyller faktiskt 6 månader på lördag! ;D)

Kärlek till er alla!
G


Kusin Vincents namnsdag!GRATTIS på Vincentdagen! Hoppas att du fått en riktig smaskig tårta och några sköna presenter!

I bilen


Här sitter jag nedtryckt i min speciella bilstol. Just på denna tur fick jag "leka" med ett lysande hjärta. Hur kul är det när den dessutom är inköpt på IKEA för 29,90. Men den lyser fint!
/G

Kung i badet!

WOW,jag säger bara WOW!!!
Babysim, det är min grej-idag var det premiär. Jag tillsammans med ett gäng andra kompisar, sprattlade omkring som tokar och föräldrarna tyckte att vi var grymma-min pappa var coolast, han bara kastade runt mig, som en liten vanten. Jag undrar om pappa har något förflutet inom någon vattensport-måste kolla med mamma.

Sedan bar det av hem, lite gröt, lite häng med brorsan och sedan lite sjuka skämt med syrran-shit, ni anar inte hur sjuuuukt mycket långt skönt hår hon har, jag drar i det så fort hon inte har koll (vilket händer ofta...)

Sedan kom partykillern nr1, min kära mamma och förstörde allt-"nu ska snigeln sova"...ja, hon envisas med att kalla mig så, inget jag är stolt över, men hon påstår att jag lämnar spår efter mig!

Så gott folk,keep up the god spirit-med Obama vid spakarna lär det inte bli så svårt!
G

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0