Trött

Efter alla nya instryck på Dagis idag blev jag akut trött när jag skulle äta gröt.


Så tokigt det kan bli!

Nu börjar min institutionering - Dags för Dagis!

Så, redan innan man blivit 13 månader skall man institutionaliseras. Idag gick Pappa och jag till mitt Dagis.

Jag var lite spänd på vägen dit. Fröken som vi träffade var jättesnäll, men det visade sig att Pappa gått till fel Dagis. När vi hittade rätt var det en ännu snällare fröken där. Hon sa att det inte gjorde något att vi kom försent. Men det var säkert bara för att jag la upp värsta charmoffensiven - ni vet - vinkade, la huvudet på sned och skrattade.
Hon och pappa satt och pratade medan jag kollade in lokalerna och alla grejer. Bl.a. hittade jag en av de andra barnens napp som jag prövade. Men det fanns massor av bilar och grejer.


Jag är tydligen yngst i gruppen på 14 barn som håller till på Fjärilen. Det blir utvecklande. Det är flera av dom som kan prata...
När pappa hade fått alla instruktioner så var det dags att gå hem igen.
Men i morgon börjar allvaret på riktigt. Då kör vi hela dagen. Som tur är har jag mamma med mig då för hon kommer hem från Champagne ikväll. 
Hon bubblar nog av glädje!

Blåst

I morse blev jag uppjagad av mamma jättetidigt. Vi skulle åka och vinka av Pappa som skulle ut och segla. När han fyllde år fick han som present av sina kompisar en seglingshelg med en Lagoon 38. Lite som en "rek-resa" inför den kommande världsomseglingen.... som han drömmer om.
Här kollar jag lite utrustning...

Sedan testade jag att styra...


Till sista skulle vi vinka av mamma och ge oss av - men först en Crew bild.

Från vänster: Totte, Farbror Anders, Undertecknad, Pappa, Krister, Tommy, Conny och Johan

Sedan hände det som jag misstänkte. Pappa bara lämnade mig på bryggan och sedan drog dom ut på sjön. Snacka om att bli blåst på konfekten. Hoppas jag i alla fall får följa med på Världsomseglingen...

Gurkan njuter

Ibland hittar man en stämning, en plats eller en stund där man kan njuta - fullt ut. Häromdagen hittade jag en sådan plats, stund och stämning.Det var på taket till Caféet 4 m.ö.h i Hällevik

Havsbad

Poolen hemma är kanon, men havet är läckert....
Jag blir som galen och springer allt vad jag kan ner till stranden - och kastar mig i.
    

Till sist är man ute på lämpligt djup...och kan njuta av Havet...


Champinjonvägen

När vi var hos min morbror Martin så gick vi ner till havet. Han bor på Champinjonvägen 8436 i Sölvesborg. Pappa säger att det måste vara världens längsta gata. Champinjonvägen 1 borde ligga i norra småland, typ i Nässjö.
Min pappa har ofta sådana där funderingar. Min mamma blir då jättetrött...
Men han kan bada bra med mig.


I vilket fall som helst så badade oxå Martin och Vince.


Här har Martin doppat sig - sa han! Man kan inte se det för han har inget hår på huvudet. Konstigt tycker jag....


Agility

Alice och jag har bondat mycket. Jag har försökt att lära henne saker...
Här visar jag henne hur hon skall ta sig igenom Agility-tunneln.


Tror ni det funkade? Inte! Jag känner att jag måste jobba upp min auktoritet... men det kommer väl med erfarenhet och ålder...


Men hon är söt!

Jazzfestival

I Hällevik har man varje år en festival där gamla farbröder spelar gammal musik. I år var jag där.
Min kusin Vince körde mig i Boogan ner till festivalområdet.


Sedan låg vi framför scenen och diggade Tradjazz.Det var faktiskt ganska sköna toner.. Nästan lika bra som smurflåtarna...

Hällevik

Man kan ju av mitt vokabulär och vakna intellekt tro att jag är en äkta Stockholmare, men faktum är att min mor härstammar från Snapphanarna nere i Blekinge.
Så, ibland far vi dit, för där bor släkten som jag bara träffar då och då... Morfar, mormor, morbror och kusin. Min morfar har en pedantiskt skött trädgård. Det går inte att jämföra med våran. Hans gräsmattor har bara gräs medans vi har sk "ängsmix" hemma i Mälarhöjden. Men han har också pool.  Nu fick jag faktiskt fylla den själv.
 

Deras hund heter Alice. Hon och jag bondar mycket...

 Pappa och morfar sköt luftgevär på en "tavla" som såg ut och lät som en skata och kunde flyga. Jag fattar ingenting ibland.

Sporty

Härmomdagen var vi ute och fiskade. Det gick jättebra förutom att vi inte fick något, vilket kan bero på att min pappa fick reda ut trassel som min mamma hade gjort på min farfars gamla rulle.

Som tur var hade jag Greta att hänga på. Hon är sjukligt rädd för fisk så hon tar inte ens i redskapen...Hon gullar med mig... :)


Woaw

Nu händer det saker....
Pappa har semester och vi gör massor av grejer. Återkommer med en rapport!
Coming to a website near you soon....

RSS 2.0