Idag har min syrra opererats!


För några månader sedan blev min syrra toktacklad under en hård fotbollsmatch (syrran är grym i fotboll), så hennes korsband gick av... Idag kl 11.00 opererades hon och man tog tydligen en sena i låret och dubbelvek 3 ggr och satte i knäet, galet! Tydligen hade hon tokskrattat när de skulle söva henne och hon trodde dessutom att hon var på Gröna Lund-sjukt flummig tjej!
Nu får syrran ligga kvar på sjukhuset i några dagar och sedan hoppas jag att hon skyndar sig hem, så att jag får gosa med henne-hon kanske tom får smaka lite av min morotsjuice! ;)

Fö har ma och jag haft kryprace, chillat, sjungt och dansat tango-nu är det strax dags för välling och John blund. Längtar efter pappa som är i Riksgränsen, tydligen sjukt mycket snö, ska själv dit V10 och åka pulka, mamma kommer nog att besöka deras SPA både en och två gånger! :) :)

Kärlek
G

Olyckshändelser är konstiga saker. Man råkar inte ut för dem, förrän man råkar in i dem.

A.A. Milne

Fredagsmys hos familjen Lindberg/Ohlsson


Fredagar är speciella har jag förstått, iallafall hos oss! Om ni inte känner till begreppet "fredagsmys" kommer det en förklaring nedan:
1. Man tänder lite "lys", gärna olika färger-kan rekomendera IKEAS batteridrivna, då kan man använda dem länge och kanske tom på en måndag!
2. Cola köps hem, minst 2 liter och helst Zero-det är en mer vuxen smak på den enl pappa!
3. Diverse snaks införskaffas,mina absoluta favoriter just nu är MAJSKROKAR-my god, dom smälter i munnen.
4. Soffan intas.
5. DVD:n sätts igång med något av de senaste "top 10"
6. M Y S!

Testa och återkom gärna med feedback alt förslag på annat fredagsmys!
G

Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.

A.A. Milne

Sjuk...


...har jag varit de senaste 14 dagarna!
Det hela började med en liten hostning och en och annan elva under näsan, mao en helt vanlig förkylning. Men sen barkade det rakt åt skogen-den försynta hostningen eskalerade till ett nytt besök på Huddinges barnakut, mer Adrenalin, stick i fingret (fotot ovan visar mitt absolut första plåster)och order om hostmedecin Ventolin.
Jag kämpade och kämpade och kämpade, mamma och mormor bar mig dygn efter dygn efter dygn-jag märkte att de var sjukt oroliga. Pappa som var på resande fot, ringde, smsade,mailade och skogsorolig. Jag måste medge att jag tyckte synd om dem, samtidigt njöt jag lite-ni fattar nog hur mycket gos, kärlek och morotsjuice jag har fått under dessa dagar.
I tisdags blev det värre, då sov tom mamma med mig i badrummet, som mormor hade ångat upp med hjälp av het vatten i badkaret-jag sov tokskönt och hade inga problem med att andas. Alla var glada och nöjde! Onsdagen kom och samma procedur, mamma och jag i badrummet-men icke sa nicke, denna gång hjälpte inte ångande badrum, så mamma öppnade fönstret i sovrummet på vid gavel och satte sig med mig i knäet-jag somnade och sov gott (mamma är tokförkyld nu, kan jag avslöja!).
På torsdagen lämnade vi min underbara mormor på T-centralen, då var hennes besök hos mig slut för denna gång. Under detta besöket lärde mormor mig en hel del matnyttigt, såsom var lampan finns och hur jag  vinkar hej och hej då.
Därefter åkte vi direkt till barnakuten i Huddinge igen-mamma var som en tigrinna, denna gång skulle hon minsann inte åka därifrån förens hon visste exakt vad det var för hemskt som drabbat mig-wow vilken mamma jag har!
Väl på akuten hälsade dom mig glatt välkommen tillbaka och alla "sjuksyrror" flockades kring mig, för att gosa-självklart brände jag av ett av mina sneda leenden. ;) Ny doktor, nu tillsammans med en AT-läkare, som lyssnade på mig och på mamma. Den nye doktorn var lite älder och kallade mig för "Gla-barn" och jag såg på mamma att hon gillade honom! Så kontentan av vårt besök blev, SLUTA genast med Ventolinet för det gör bara hostan värre (no shit!!) och åk hem och mys! VA!!!! Kunde ingen ha sagt detta tidigare-hur matt tror ni min mamma blev...

Hur som, nu är jag lite bättre-hostan låter trevligare men febern vill inte riktigt ge med sig, men vi slipper sova i badrummet...

Från sjukbädden
G

Min mormor och jag...


...gillar att chilla!
Äntligen så kom hon då-min mormor!
Vi (storebror, Kelly och mamma) hämtade mormor på Centralen, hon hade då åkt tåg, typ jätte länge-ända fr Blekinge! Därefter åkte vi hem och fikade, ma köpte semlor , det såg riktigt smarrigt ut-jag fick kalops tror jag...å morotsjuice...:-D
Sedan dess har mormor och jag B U S A T-hon är så himla rolig, jag skrattar mest hela tiden. Tänk vilken tur jag har, som ska få hänga med mormor en hel vecka-WOW!

Nu är det snart dax för min kvällstvättning, blöjbyte, talkning, insmörjning, massage och välling. Vanligtvis brukar jag få bada skumbad ("Trötta persikor "heter tydligen skummet!), men eftersom att jag ff är snorig och hostig, så vill inte mamma att jag ska bada. Tåkigt, för jag äääälskar att bada-vänta bara tills vi åker till Grekland, då jäklars...

Massor med mys till er alla!
G

Att vara sjuk...


...är inte roligt, inte när man är så liten som jag...

Jag är ledsen över att jag varit så dålig på att "blogga" på ett tag-men jag drabbades av ett elakt virus härom dagen,ett dumt förkylningsvirus!
Ma trodde att jag skulle dö (dramaqueen), jag kan iofs förstå henne lite, jag hostade nämligen så tokigt att luften tog slut och ingen ny kunde komma in! Som tur var, hade pa kommit hem fr Åre samma dag, så han kunde coola ner ma lite-men jag tror att jag skrämde även honom en smula! :)
Ma slängde på mig alla kläder och pa körde fram bilen och sedan bar det iväg till Huddinges barnakut. Där träffade vi på en barsk sjuksköterska som trodde att jag hade fått krupp-Hallå!!!  Har man krupp låter man som en hund eller nått... Doktorn kom, hon var faktiskt ganska söt och hade oxå hosta, lyssnade på mina lungor och skulle promt kolla i mina öron (undra om det var för att kolla vaxhalten?!) vilket jag avskyr. Men tydligen såg allt bra ut-skönt tänkte jag! Kom NU , ville jag skrika till mina föräldrar,men som vanligt är dom som tuggumi-SEGA!
Tydligen ville doktorn att jag skulle andas in Adrenalin så att mina luftrör skulle vidga sig. DET kan jag säga, var det absolut värsta jag varit med om sedan jag skulle ut ur min ma-SHIT!!! Den barska sjuksköterskan kom in och satt en tratt för min mun och ville sedan att jag ska andas i den, MONGO!!!! Jag blev skitarg... tyvärr hjälpte det inte, utan jag fick glatt foga mig, för detta skulle ske ytterligare en gång.
Efter detta trauma, kom den söta doktorn tillbaka och sa att vi kunde åka hem (ma fick ngt äckligt med sig hem som jag skulle dricka, så att hostan gav med sig)-men om jag inte blev bättre, skulle jag läggas in! My god, läggas in-aldrig! Har hört att maten och servicen är riktigt dålig på sjukhus. Då vill jag hellre läggas in på Marvsikens Golf- och konferenshotell, hos Sara...

Nu mår jag mycket bättre, men den elaka hostan sitter i och det är självklart värst om nätterna. Å andra sidan, är det lite mysigt att vara sjuk, ma gosar med mig hela tiden och jag får sova i ma och pa stora härliga säng! ;) ;)

Just ja, måste ju berätta om hur duktig min pa är på att spela "synt"-på sjukhuset spelade han mina favotlåtar (Lilla snigel och Imse Vimse) helt utan notor-fattar ni vilken grym pa jag har!

Nu dax för middag och jag lovar jag är riktigt hungrig-har jag tur kan jag säkert fjäska till mig lite morotsjuice oxå!
G

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.

A.A. Milne

Min syster och jag...


...brukar busa järnet!
Jag har en jättebusig, rolig,snäll och söt syster som heter Greta! Hon fyllde fö tonåring häromdagen, det innebär att hon nu ska blondera sig, använda extra mycket solpuder och smörja in läpparna med en massa Idominslava (så att de liksom blir vita...)-tjejgrej, jag fattar noll, men så är jag kille!
Vi firade med värsta goda päronpurén eller rättare sagt jag gjorde-de andra åt något som de kallade för tårta,såg livsfarligt ut,det brann nämligen i den... Storebror hade tydligen "bakat",undra om det förväntas att jag oxå ska ägna mig åt sådan sysselsättning?!
Sedan fick syrran öppna presenter,min var finast-jag hade slagit in min present i en rosa liten låda som det stod LOVE på,ma har berättat att det betyder älskar,så det passade ju bra till syrran! Hon blev tokglad,för i lådan,under allt rosa silkespapper låg det ett presentkort på Gina... Jag vet,jag är en fin kille...

Sedan myste vi och tjoade runt lite-därefter somnade jag lite lätt hostandes in!

Zzzzzzzz
GRSS 2.0