Piano Hero

Min kusin - Björn - är bäst på att leka. Igår kom han förbi med hembakta bullar. Sen lekte vi...och lekte.
Till sista blev det lite seriöst också. Vi övade 4-händigt...Först väldigt seriöst, men sedan blev det lite galna riff...Som avslutades med en Jerry Lee Lewis imitation...Kaffe - The?

Min mamma blev alldeles föskräckt häromdagen. Hon märkte att jag hade snappat upp ädla steward kunskaper. Eftersom jag inte kan prata än så saknas ju det ständiga rabblandet Kaffe - The? Kaffe - The? Kaffe - The?

   

Men det kommer!

Mamma sa också att det var helt ok - att när jag blir stor jobba i branschen, men bara på loven...

Dumma snöplogen

Min Pappa blir ibland väldigt irriterad på snön. Det blir ju så mycket skottning nu när det öser ner snö. Men när snöplogen kommer då blir han jätteirriterad. På vår gata finns det en trottoar på vår motsatta sida. Den plogar dom. Sedan lägger dom all snö på vår sida. Det betyder att vår infart blir blockerad av en Bautastor snövall.

Idag tyckte Pappa att det var min tur att fixa den... Man blir ju lite uppgiven inför ett sådant snöberg.Men jag satte igång lite käckt och fick faktiskt även hjälp av Pappa - efter en stund.
Under tiden jag väntade på honom posade jag lite snyggt med min röda snöskovel.

 

Träna-träna

Jag känner redan nu att det är dags att börja träna. Min koordination börjar bli helt ok. Mina lårmuskler börjar bli definierade och i bra form. Häromdagen passade jag på att pröva Pappas träningskläder.
Det var obehagligt. De var alldeles svettiga och det var som man säger på norrländska O-Mysigt. Dessutom var dom lite stora....Till sommaren skall jag "gulla-till-mig" egna träningskläder.

Ropen skalla - Guldet till Kalla!

Jag har precis upplevt mitt första OS Guld.
Charlotte Kalle är superduktig. Sedan pratar hon så härlig norrländsk dialekt. Jag är nog en idol till henne...


Jag Hejja-hejjade hela vägen!
Guldet är klart!Nu börjar jag "hoocka-upp" på det där med OS. Jag ser fram emot fler medaljer.
Nu blir det bänkad plats i TV-soffan fler gånger.
När kör Kalla igen?


Alla Hjärtans Dag

Som ni vet så finns det ett antal komersiella jippon! Morsdag, Halloween, Kanelbullens Dag, Farsdag, m.fl.
Sedan finns Alla Hjärtans Dag!
Då får man bevis på den kärlek som man gett bort tidigare.
Jag fick mitt bevis i form av en jättestor Tårta.Först var jag lite skeptisk. Det känndes som om jag testades på något sätt. Men sedan släppte jag dom tankarna och började pilla... och smaka.

   

Sedan började jag gräva...

 

Den var jättegod!

Guitarr Hero

Jag har hört att om man är popartist så blir man väldigt omtyckt av tjejer.
Jag har därför börjat träna.

Nu är det ju så att jag är liten och den där j-kla gitarren är jättestor så för mig blir mer som att spela ståbas. Men det är kanske ännu coolare...

 

Rock'n'Roll....

Semmeldags

Jag upptäcker fler och fler nyheter för mig. Det är förståss gamla traditioner som förts vidare i generationer, men för mig är det nytt. Härmomdagen kom pappa hem med stora bullar fyllda med grädde. de kallas Semlor och är jättekladdiga att äta.Men oj, så goda!!!

       

Men man får vara lite försiktig. En av våra gamla kungar, Adolf Fredrik föråt sig på semlor och dog på fettisdagen den 12 februari 1771. Det skall inte jag göra... 
Fettisdagen var den sista dagen innan fastan. Därför bullade man upp och åt riktigt mycket innan man skulle fasta i sju veckor innan påsk. Men det var på den tiden då folk tog det där med religionen på allvar....

Caesar

Jag har fått en ny kompis - Caesar. Det är en hund. men Mamma säger att det är en tax....

Den är jättebehändig och mindre än mig. Det blir jättelätt att klvia på den när man skall rida. Men det får jag inte för mamma.

Men den går att gossa med. Fast jag har satt mig i respekt. Jag tror att han är lite rädd för mig....

  

Det är bara att dra den lite i de greppvänliga öronen...Snölek

I söndags var vi ute och lekte i snön. Jag åkte pulka och pappa drog.


Vi var till pulkabacken och jag kiknade av skratt. Fart och fläkt - det är min melodi.
Sedan skrattade jag nästan ännu mer när jag puttade omkull mamma i snön.


Men nu tycker jag att det räcker...

Jag har skrivit en liten dikt:

Jag hoppas att sommaren snart snart är här
Då växer det krusbär.
Alla blir bruna och snygga
man somnar till ljudet av en mygga.

Inget speciellt, bara ett utryck för min längtan...

När snoret rinner

Min näsa är konstig. Så fort man kommer ut i den kalla vinterluften börjar den att rinna.
Sen liksom fryser det fast under näsan. Det ställer till lite problem ibland om man har napp. Det har hänt att nappen frusit fast i snoret. Det är inte roligt.

Jag hoppas verkligen att detta är en av ungdomens nycker och att det går över när man blir stor. Å andra sidan kanske jag slutat med napp långt innan dess. Och då kan man ju snora på även om det kan uppfattas som lite osexigt. Men tjejerna på dagis snorar de också. Ja, inte Tindra och Alva förståss. De är stora, typ 4-5 år. De verkar dessutom inte ha något problem med mitt snor för de skall altid pussas och kramas....
Det kan nästan bli lite mycket i bland. Kan man kanske spara lite pussar och kramar till man blir stor nog att uppskatta det på riktigt?

En dos Farmor

Ibland måste man söka sina rötter. Då åker jag till Farmor. Hon bjuder alltid på "mina bästa" som köttbullar, glass och frukt. Dessutom vet jag var hon gymmer sin Alladin ask....
Sen kan man mysa i hennes knä. Det bästa är att hon blir glad och jag blir glad!
     

Vi bondar bra! Man kan knappt märka att det skiljer 83 år mellan oss....

Schlagern

I dag, lördag den 6 februari, börjar årets stora pseudo händelse. Under fem veckor framåt kommer media att skriva allt om den stundande Melodifestivalen.
Artisternas kläder kommer att diskuteras på arbetsplatser. Låtarnas nynn-potential snackas om på skolgårdar. T.o.m i riksdagen kommer man spekulera i vem som har största möjligheten i andra chansen. Vi ligger under belägring....

Till slut kommer någon att segra och får bege sig till Oslo för att försöka kvalificera sig till Finalen i European Song Contest. Men som vanligt blir det väl en låt från Kirgistan som vinner.

För min egen del håller jag mig neutral så länge teletubbis vinner. Jag gillar verkligen dom!


Kolla vilka sköna lirara! De kan både sjunga och dansa.

Reklam för mina sponsorer

Om du skall åka skidor i vinter skall du ta dig till Riksgränsen! Jättefin anläggning, med fantastisk åkning i riktig vildmark. Sen bör du bära Adidas kläder jämt. Som jag.....Ibland måste man bara göra lite extra reklam för sina blogg sponsorer....

Så nu är Adidas och Riksgränsen ok på ett tag!

Min framtid

Min mamma vill inte att jag blir kock. Hon känner massor av kockar och fast hon gillar dom blir hon ibland väldigt trött på dom. Som när jag fick min fina kockmössa av Davidsarna. Den har jag på mig så fort jag hittar den, där mamma gömt den...Jag tror mamma vill att jag blir bartender.


Då skall jag rekomendera Magno....

Snön faller, och vi med den...

I rubriken har jag citerad Ulf Lundell, det är en gammal trubadur från förra seklet. Han var väldigt populär då och är det fortsatt bland de äldre, alltså de som är jättegamla. Typ mina föräldrar och framförallt Pappa. Han brukar sjunga på den sången när det snöar...

Snöat ja. Det har det gjort. Massor. På vår tomt når snön upp till min näsa och jag är typ 92 cm lång. Det har aldrig varit såhär mycket snö i hela mitt liv. I alla fall inte vad jag kommer ihåg. Jag gillar snön, eftersom det egentligen är vatten och jag gillar vatten.

Idag var Pappa och jag ute och skottade igen. När vi kom från dagis hade plogbilen varit här igen. Den är jättedum för den plogar upp all snö framför vår infart. Så när vi kom hem svor pappa. Den plogbilschauffören som har hand om vår gata är en elak en. Så fort det har snöat siktar han på vår infart. Det säger i alla fall pappa. Innan vi kunde köra in var det skottning. Här ramlade jag in i snön.


och blev alldeles snöig...


Sen skulle jag göra en snöängel,men jag hamnade lite djupt i lössnön. Men det var mysigt! Som att sväva lite på moln,
liksom en riktig ängel..men molnen svävade liksom nästan ända in i näsan och öronen.
Så jag fick gräva mig fram igen.
I morgon skall jag skotta poolen...

RSS 2.0