Vatten mys

Min minsta kusin Erik (U-båtskaptenen) och jag hade ett moment när vi metade. Jag ville pröva mördarsniglarna men han var mer traditionell och körde med mask.Sen fick jag pröva Farbror Anders båt.Fast jag fick bara bryggköra....

Midsommar mys

Helgen har traditionellt firats med dans kring stången på Vålarö, med chokladhjul och fiskdamm. Senare på kvällen ner till Anders & Helen där det, som vanligt var massor av folk.
Jag hade spring i benen...Mamma hade köpte ett set med flera vattenpistolen som jag jagade de vuxna med. Kul.


Minn mammaDet här är Minn mamma... Hon låssas-styr!

Oj vad jag vill till Grekland igen. Nu är det bara en månad kvar tills vi skall ner igen. Häärligt!

Luga

På Pseriofos fick in fler "Lugor" i båten. Jag jagade massor av dom.
Men en klarade sig och retade mig för det när jag sov...Han kryper runt på armen. Men jag tog honom sedan när jag vaknade...


Grekland

Nu har det gått ett tag sedan seglingen i Grekland. Men man tar gärna fram några minnesbilder för att hålla liv i känslan - länge!

En springtur på strandenoch en simtur med Pappa på Kalymnos. Kolla min fina Jacka som gör att jag inte sjunker.Oj, nu längtar jag tillbaka....

Fotomodell

Ibland kan det kännas fel att jag fått namnet Gustav med tanke på likheten.Men Kalle-namnet var ju redan upptaget...
Jag gillar i alla fall produkten.

PS/Man kan suga direkt ur tuben/Ds

Stop på Pserimos

Iväg från Nisiros tidigt på morgon. Gick mot Kalymnos men tog ett stop i en vik på Pserimos.
Jag och pappa for ut i "Dingen" och tog kort på Blondie. Alla vinkade...


Sen åkte vi in till stranden och jag badade med Björn...
  

Sedan for vi iväg mot Kalymnos. Jag gillar detta. Skarpt!

 

Palon, Nisisros

Efter en natt på Symi drog vi vidare till havs. Kvällen innan hade kaptensmötet (vi har tre stycken) inte gett något klart direktiv för vilken kurs vi skulle ta. Därför tog jag, mamma och Farbror Janne tag i planeringen när vi lagt ut.
Annelie och Björn kollade efter delfiner medan vi styrde mot Palon på Nisiros. En jättefin hamn. Det bästa av allt var att det fanns en lekpark. Där träffade jag Ioanna...... Vi gungade och lekte.

     

På natten släppte ankaret och alla var uppe och fixade, men inte jag och mamma.

Dagen efter gick vi i stället till stranden och badade.


Det var sand av det svartare lavaslaget som satt fast jättelänge. Farbröderna bannade mig för jag drog in sand på båten...
Dom som spiller vin hela tiden....


Vi seglar

Äntligen är vi på väg. Jag tog taktpinnen och styrde ut från Rhodos mot Symi....Under dagen så lattjade jag med min kusin och hans flickvän, Den i släkten kända "Felippa", (men hon heter Anneli). De lärde mig fysik genom en del vattenlabbar, hur kikare funkar osv. Jag lärde mig också att mitt sele sitter fast i båten via en karbinhake och ett rep...Jag kan därför inte hoppa över bord. Sen myste vi.

   

Vi tog ett stopp i en vik och badade. Oh hur underbart det är...

 

Senare på em fortsatte vi mot Symi. Då hängde jag lite med stor-Farbror (eller extra Farfar - som  jag kallade honom förra året). Han försöker hela tiden bestämma på båten men det är inte lätt. Först har han två yngre bröder...med egna viljor. Och sen är jag med!


You bet att jag kan vara bestämd.
I morgon drar vi till en annan ö!

G/G

Äntligen semester

Dagis i all ära, men visst är det skönt att bara få dra iväg på semester.
I lördags morse  blev jag väckt i ottan. Ingen frukost; bara rätt ut i bilen för färd till Arlanda.
Sen iväg med ett flygplan. Trångt och jäkligt....
Men jag hittade passager ingen annan såg.
   

sen var vi äntligen framme i Grekland. Först en mellan landning i Athen, med McDonals på flygplatsen. I like. It's the same all over...  
Jag passade på att ringa till Farmor... och sedan hoppade jag lite så att piloten på planet vi skulle åka med blev alldeles imponerad.

 

Till slut landade vi på Rhodos. Pappa och jag kollade planet

Sedan var det dags att styra upp bagaget. Därefter drog vi till hamnen och embarkerade Blondie.På kvällen drog vi ut i gamla stan. En av mina favvokussar var med och det tyckte mamma och pappa var toppen.
 
På restaurangen hann jag knappt äte. Det var hur kul som helst att springa runt. Inkastaren och jag blev kompisar och nu finns jag på deras hemsida.

Sen var det dags för hemgång.Återigen fick jag rida på Björn ner till hamnen. En låååång dag var till ända. Toppen-start på semestern.
Next stop Symi....
I'll keep you posted

G/G 

RSS 2.0