Grannens bil

Två hus bort från oss, alltså huset efter Blekinge-Stefan, bor det en familj. Dom har några barn, men dom har framförallt en urläcker bil. Så fort jag har möjlighet smiter jag över dit för att prova den.
Pappa säger att den har en design-touch av "Grease Lightning", som tydligen var med i någon gammal film med John Travolta från 70-talet. Johan Travolta, som förresten var med i en av 90-talets bästa filmer nämligen Pulp Fiction.
Ok!
Nu var det inte filmer det var snack om utan snygga bilar på våran gata...

Erkänn att den är oerhört läcker med sin motivlack.

  

Sen är den bra utrustad med trampor och tuta, även om tutan mer låter som en groda.
Vill ha.....

Kvack, kvack!!

Bicyclerace

Jag har nu gått och blivit en "sparkare"!
Mamma kom hem med en present häromdagen. En sparkcykel!
Jag har nu nästan övergivit min 3-hjuling. Samtidigt som jag lider lite av separationsångest, men man kan inte stoppa utvecklingen. Min högst privata evolution är på gång...


Dom senaste dagarna har jag tränat hårt och nu går det riktigt bra.

 

Nu sparkar jag fram längs gatan under överenseende av alla vuxna som står och hänger vid staketet. Där diskuterar de högtrycksprutor, gräsklippare, häcksaxar, gräsfrön, fotboll och annat vuxet.  Ibland kommer en bil förbi och då kommer dom plötsligt ihåg oss barn - och tjoar till - på oss och på bilen.
Huga Dig om du åker för fort på Storsvängen...

Totte lek 1

Ibland tar min pappa med mig på promenad. Ofta går vi till Pappas kompis Totte som bor alldeles nära oss.
För att dom skall kunna prata i lugn och ro, se på V75 och dricka rosévin, brukar Totte upplåta sin säng till mig. Den är perfekt att hoppa i.Det är som ett riktigt träningspass...

 

Urskoj. If you ask me!

Totte lek 2

På vägen hem från Totte finns en liten lekplats. Dit går vi när V75 är slut. Den är kanon för mig.
Där brukar vi alltid stanna till. Här förbereder jag en insats i Rutschbanan.

     

Sedan kastar jag mig ut i det okända..

 med huvudet före. Det är häftigt!Sedan brukar jag relaxa lite i gungan...


LO

Ab rubriken att dömma kan man kanske villfaras av en tro att jag är fackligt intresserad. Inget kunde vara mer fel. Av fackens vara eller icke vara är jag föga intresserad - ej heller kunnig.
LO för mig är det verkliga ursprunget. Vilddjuret från den skandinaviska vildmarken. Sveriges svar på Puman.
Eller katten med klös....

Jag träffade en jättesnäll uppe i Hemavan. Han stod alldeles still så jag passade på att gosa lite.Jag blev alldeles kär och ville ta hem den... Fick inte! Typiskt föräldrar. Så jag gosade lite till....

 

Nu kan jag säga mjau!

Hiphop disco

Under min vistelse i Hemavan hade jag glädjen av att träffa många sköna typer. Eftersom jag är väldigt dansant så passade jag på att genom dansen bekanta mig med en del av klientelet.
Här är det Petter som dansar Hiphop-disco med mig till övriga gästers glädje.Noter den fina mössan jag fick låna..

Pingis kan var min grej?

På Högis har de ett Pingisbord. Där spelade massa tonåringar med varandra. Jag tog givetvis tillfället i akt och störde dom så mycket jag kunde. En av killarna började spela med mig. Han lärde mig serve, backhand och forehand. Här sätter jag personligt rekord i antalet studsar.Om du undrar hur många det var så kom jag upp i 134 eller 42, eller om det var 7. Jag kan ju inte räkna, så jag är inte riktigt säker....

På väg till backen

Spännande, spännande. Ny mössa och förväntansfull inför skidåkningenDet var nästan så man kissade på sig!

Mag-kurr

Tänk vad magen kurrar ibland. Det gjorde den i Hemavan. Vi gick in till Fredrik i Centrumhuset. Han björ på toppengod korv stroganoff.Så hela munnen blev full.Sen blev magen full och till slut blev blöjan jättefull...

I den STORA backen

När man är så ung som jag är får man inte njuta av de stora backarna. Mest av praktiska skäl. Man når helt enkelt inte upp till liftbygeln....
Men man kan åka på Pappas rygg.
Här står vi högst uppe i Centrumbacken, strax innan vi swoschade ner i väldig fart.Ibland var vi (Pappa & jag) tvugna att vänta in mamma.

  

Hon kom också ner - efter en stund!

I Riktiga Fjällen!

Nu har jag äntligen varit på Pappas "riktiga" jobb. Ett par dagar i de Riktiga Fjällen kan göra vem som helst kär i Hemavan.
Men det var konstigt för alla pratade annorlunda. T.ex kallade dom mig för N'Gustav! Inte alls som fröken Gittan på dagis.
Sen var det jättemycket snö - precis när all snö hemma försvunnit. Sen var man tvungen att ha hjälm! Men det var bara när man var i backen.

Sen var det de'här med skidåkning. Först skulle man prova pjäxor och skidor på Skidshopen. Men jag fick inga stavar. Thomas Ringbrant, som är platschef kör inte heller med stavar. Så det var väl ok.  Sedan skulle man då pröva i backen.

   Det var jättejobbig när man tappade snuttefilten.

Pappa ville att jag skulle åka utan snuttefilt - men någon trygghet vill man ju ha i nya situationer....I vilket fall fick jag mersmak även om jag blev trött. Nästa år skall jag hyra ett Völkl Mantar eller ett par Head Chip, som pappa har.

Äggjakt

Min mamma är rolig. På påskaftonen kom hon och gav mig ett snöre som jag skulle följa...

   

Till slut hamnade jag i en blomkruka där det fanns ett ägg.


Sen tog det en stund att få bort snören och få upp ägget, men där i ägget låg hela härligheten...Godiset i ägget räckte i hela 23 minuter...

Mamma och jag!


Bakom varje gulligt barn står en stolt mamma.
Jag är gullig och mamma är stolt!

Sälen

Häromdagen var vi på Skansen i vårsolen. Då såg vi sälen som simmade i Säl-poolen.

 

Sen helt plötsligt så sjönk han och var borta!Så kan det gå för Sälen - rätt-som-det-är bara borta!

Kontemplation

Ibland drömmer jag mig bort i profana tankar....Då ser jag ut såhär...

Äta ute..

Om man vill äta riktigt gott, då skall man äta ute. Alltså utomhus.
Det finns inget bättre då än  - ja, gissa vad?Åsså en slurk till det...
Jaga Gås

En kul sak med våren är alla flyttfåglar som kommer. Jag vill gärna ge dom ett varmt välkomnande med kramar, såsom alla andra får. Men dom är inte lätta att fånga - dom rackarna...


Man får springa och springa....

   

Å när man är precis nära, så vänder dom...

   

Jag ger upp. Om dom inte vill ha min kärlek, så slipper dom.

Påsk - va é dé

Skitskumt!
De senaste dagarna har det varit hyperfokus på fjädrar, ägg och häxor. Fröknarna har målat oss, klätt ut oss och killat oss med fjädrar. Dom var inte alls goda att suga på!

Men jag är inte den som är den. Ska det vara höns-tema i Påsk så hänger jag på:

Här kommer en kyckling f-n!Glad Påsk!

Skärtorsdag - Finlands Nationaldag!

I min familj firar man tydligen Skärtorsdagen som Finlands Nationaldag. Det är nog säkert något typiskt Oxelösundskt, då man skojjade med Finnarna, eftersom det på 70-talet fanns många i Oxelösund. Sedan är ju Finnarna kända för att bära kniv och säga "Inte skära - bara rispa".

Jag gillar Finnar. Jag har dessutom nästan varit i Finland. Nu kom vi bara till Ljusterö. Men viljan fanns.

En bild hyllning till Finnarna idag, även om alla vet att den riktiga Nationaldagen firas den 6 december. 

 

Vilket land har Nationaldag på långfredagen? Det måste vara Sudan för där bor ju Nubier, Massaier och Bantu stammarna, som alla är väldigt långa. T.o.m längre än pappa! 

RSS 2.0