Morronfirande

Va' konstigt det är!
Vanliga dagar skall man äta leverpastejsmörgås och filmjölk till frukost. Men en dag om året får man godistårta med ljus i!
Idag var just den dagen.Jag blev väckt av sång och tårta. Och massor av presenter. Se så glad jag är....En av dom roligaste presenterna var en Basketboll. Jag började öva direkt...Undrar vad dagen mer har att bjuda på....?

Det stundar födelsedag

Nu när man börjar närma sig 2 års dagen, får man ta tillfället i akt att komplentera lite över ytterligare ett år som gått.Det har hänt jättemånga saker under detta år.

1 års dagen firade jag på Hurtigruten mellan Harstad och Svolver i Lofoten med mina nära och kära.
Efter sommaren började jag på dagis där Gittan, Britt och Ullis tagit hand om mig på ett jättebra sätt. Schyssta kompisar har jag också. Det har varit en ständig källa till glädje att gå till Dagis-jobbet.
Min mamma och pappa har jobbat mycket, men vi har haft möjlighet att följa med pappa på resor till fjällen.
Sedan har vi varit och seglat.
Jag har också lärt mig att prata. Jag säger massor men folk verkar inte lyssna - eftersom de inte förstår. Tänk vad utbrett hörselproblemen verkar vara...

Min intressen har fördjupats. Bad står högst på listan. Sedan Bollsporter av alla sorter. Därefter bilar och saker som rullar. Verktyg är kul, speciellt pappas riktiga verktyg. Sedan har vi djur. Jag gillar alla djur - utom den dumma gåsen på Skansen som attakerade mig två (2) gånger i tisdags. Han blev jättearg när jag jagade honom! Då buffade han omkull mig och bet mig i armen. Dessutom gillar jag inte flugor. Sedan tycker jag inte om fästingen som gav pappa Borrelia! Men Alice gillar jag.

Nu när man blir 2 år så får man väl ta sitt ansvar och börja pott-träna! Det börjar faktiskt bli äckligt med blöja!
Sedan har jag kommit långt med min simträning och har för avsikt att lära mig simma under kommande år. Jag skall också förbättra mitt ordförråd - framförallt måste jag lära mig behärska fler seglingstermer.

Till sist skall jag försöka styra min utveckling mot att bli en sund medborgare med goda värderingar samt fortsätta att alltid se saker och ting från den ljusa sidan. Mitt måtto för kommande år är "Go' och Gla - Kexchokla"'

Två-årsdagen önskar jag få fira med mina nära och kära. Ingen nämnd och ingen glömd - med mycket tårta, roliga presenter och fint badväder.

Kom och hälsa på om du har vägarna förbi!Råttjakt

Den senaste veckan har vi haft besök av en råtta i grannskapet till mammornas förskräckelse. De har "IIIIaaat" varje gång den synts till. Min morfar och min farbror Anders bestämde sig för att försöka fånga den. De monterade varin fälla med ost och placerade på strategiska ställen.
Morgonen efteråt så hade råttan fastnad i Anders fälla som var placerad i komposttunnan.

Här poserar morfar och jag stolt med fångsten.Råttan var jättesöt. Jag publicerar därför två små bilder på den. Om du vill se dom lite bättre så klickar du på bilden så blir den större. Om du som mamma tycker den är äcklig och "Iiiiiaaar" varje gång du ser en råtta - så klicka inte!

  


Nu bor råttan i en håla under en sten i skogen. Morfar grävde ner den där. Jag undrar om den får luft?


Min kompis Alice

Nu har jag fått besök av en trasselsudd. Det är min Mormor och Morfar som kommit upp och tagit med sig hunden Alica. Det är min "låssas-kusin".
Hon är gosig - och snäll.Hon är jättebra som kudde när man vill vila sig lite.Men ibland är hon väldigt irriterande när hon tar mina snuttefiltar eller mitt godis. Då skäller jag på henne. Fast inget hund-skäll. Jag kan prata nu. "Alii Duum"

Rosékväll

Pappa och jag myser lite på nedre soldäck.
 
Innan kvällsbadet!

Stark som en Björn

Min kusin han är stark!
Men så är han PT på gym också...Jag skall bli lika stark jag med....

Vattenland Mälarhöjden

Nu är den igång!
Vårat egna Vattenland är nu invigt.
Pappas polare Totte har ordnat och grejat så att jag nu kan leka fullt ut hemma i Mälarhöjden.
Jag kastar mig ut i den hisnande rutschbanan.

   

Mottagare är Totte....Men han är lite slarvig.
Jag fick ligga på botten bra länge varje gång. Men det fixar jag lätt...

Poolbad

På vår tomt har Pappa grävt en grop och fyllt den med vatten. Det är jätteskönt nu under sommaren.

Jag vill bada hela tiden - och hoppa! Men det gäller att förbereda sig inför själva avstampet...
   

För då tar jag jättesats....Tyvärr så sjunker jag i vattnet så någon måste stå och ta emot. Mamma står alldeles för nära så jag hinner inte ner till botten innan hon drar upp mig igen.

  

Sen är det bara upp och göra om,  igen och igen och igen...


RSS 2.0